blog
بدون شک در ادبیات و داستانهای قدیمی، درباره بزازها و وضعیت مالی مناسب آنها روایتهایی شنیدهاید. در ادبیات اصیل فارسی بزار بهمعنی پارچه فروش است که همواره از آن بهعنوان شغلی مربوط به طبقه متوسط تا مرفه جامعه یاد میکنند.
امروزه نیز گذر زمان چیزی از جایگاه پارچه فروشی و سود حاصل از این حرفه کم نکرده است. تولید، عمدهفروشی یا خردهفروشی پارچه یکی از بهترین شغلهایی است که میتوانید پیشه کنید تا به سوددهی مورد انتظار خود برسید.
پس اگر قصد دارید در زمینه پارچه فروشی فعالیت کنید، تا پایان این مطلب با ما همراه باشید تا صفر تا صد راه اندازی پارچه فروشی را به شما توضیح دهیم.
چرا پارچه فروشی؟
در دنیای کار و اشتغال تنوع بسیار زیادی وجود دارد، بهطوری که همه افراد میتوانند در صورت داشتن شرایط مناسب، شغل مورد علاقه خود را آزادانه انتخاب کنند. اکنون این سوال مطرح است که چرا از میان این همه شغل، بهسراغ پارچه فروشی برویم؟
در جواب سوال بالا باید بگوییم که استفاده از پارچه برای لباس و پوشش بدن انسانها تاریخی به قدمت خلقت انسان دارد. انسانها حتی قبل از متمدن شدن نیز از پوست حیوانات مختلف و برگ درختان بهعنوان پارچه برای پوشاندن بدن خود استفاده میکردند.
بهمرور زمان نیازهای پوششی انسان و اجزای مختلف لباس بیشتر شدند، در نتیجه تقاضا برای تولید و خرید پارچه نیز بالاتر رفت. همچنین پس از تمدن بشری استفاده از پارچه تنها به دوخت لباس محدود نمیشد، بلکه انسانها از پارچههای مختلف برای دوخت انواع پرده، ملافه و چیزهای دیگر استفاده میکردند.
از سوی دیگر صنعت مد مدام درحال تغییر است و این روند، تولید و خرید پارچه بیشتر را الزامی میکند. بهغیر از موارد مطرح شده در بالا، سود مناسب حاصل از پارچه فروشی یکی دیگر از دلایلی است که این حرفه را جزو مشاغل محبوب بهشمار میآرود.
بهتر است بدانید براساس تحقیقاتی که انجام شده است، سود معمول از این کار حداقل 25 درصد است و گاهی ممکن است تا بالای 50 درصد نیز برسد.
درباره پارچه کیلویی بیشتر بدانید .
مزیتهای راه اندازی پارچه فروشی
پارچه فروشی نیز مانند سایر شغلها مزایایی دارد که در مقایسه با معایب آن بسیار بیشتر هستند. همین نکته مشوق اصلی افراد برای وارد شدن به این حرفه است. اگر بخواهیم مزیتهای پارچه فروشی را بررسی کنیم بهتر است به فهرست زیر نگاهی بیندازیم:
در این شغل شما مافوقی ندارید و خود مدیر خود هستید.
راه اندازی پارچه فروشی به دستگاهها یا تجهیزات خاصی نیاز ندارد.
سود حاصل از این کار بالا است.
در پارچه فروشی شما نگران منقضی شدن تاریخ استفاده از کالاها نیستید.
این کار فعالیت بدنی خاصی ندارد و از این نظر جزو مشاغل آسان بهحساب میآید.
در این شغل الزامی به راه اندازی یک فروشگاه بزرگ نیست، بلکه شما میتوانید براساس سرمایه خود یک مغازه مناسب انتخاب کنید و به نسبت مکانتان اقدام به خرید جنس کنید.
گرفتن مجوز و طی کردن مراحل قانونی برای راه اندازی پارچه فروشی آسانتر از سایر شغلها است.
معایب پارچه فروشی
این حرفه نیز مانند همه شغلها معایبی دارد که عبارت هستند از:
حجم کار پارچه فروشی تقریبا زیاد است، بهطوری که شما باید مغازه را دو شیفته و حتی سه شیفته باز بگذارید. گاهی در بعضی از بازارها روزهای تعطیل اوج کاری پارچه فروشها است که تعطیل کردن مغازه در آن ایام کار عاقلانهای نیست.
فشار روانی بر پارچه فروشها معمولا زیاد است. بهعنوان مثال شما باید فشار تهیه اجناس، جابهجایی آنها، رقابت با رقبا، فروش نرفتن محصولات و مشکلات دیگر را تحمل کنید که ممکن است از توانتان خارج باشد.
همانطور که اشاره کردیم در پارچه فروشی شما مدیر خود هستید در نتیجه باید سرمایه مورد نیاز را خودتان نیز تامین کنید. تامین سرمایه با ریسک مالی همراه است که گاهی پل پیشرفت شما و در بعضی مواقع دلیل شکستتان خواهد بود.
مهارتهای مورد نیاز
برخی از افراد گمان میکنند که پارچه فروشی به مهارت و توانایی خاصی نیاز ندارد و بدون تحقیق درباره مهارتهای یک بزاز، وارد این عرصه میشوند. اگر شما میخواهید به یک پارچه فروش موفق تبدیل شوید، باید مهارتهای خود را در موارد زیر افزایش دهید:
در مورد شیوههای مختلف بازاریابی و جذب مشتری تحقیق کنید.
خود را به شیوههای سنتی فروش محدود نکنید و وارد بسترهای اینترنتی نیز شوید.
در مورد انواع پارچه، ویژگیهای هر کدام و تنوع آنها تحقیق کنید.
تولیدکنندهها را شناسایی کرده و با آنها ارتباط مناسبی برقرار کنید.
با نرمافزارها و شیوههای مختلف حسابداری آشنا شوید تا در حساب و کتاب دچار مشکل نشوید.
مراحل راه اندازی پارچه فروشی
حال که تصمیم خود را برای فعالیت بهعنوان یک بزاز قطعی کردهاید، ما مراحل راه اندازی یک پارچه فروشی را از صفر تا صد در اختیار شما قرار میدهیم تا با دید وسیعتری در این راه گام بردارید.
1. مرحله اول، انتخاب زمینه فعالیت
پس از نهایی شدن تصمیم برای شروع بهکار باید زمینه فعالیت خود را انتخاب کنید، زیرا پارچهها در نوع و کاربری تنوع بسیار زیادی دارند. بهعنوان مثال میتوانید تنها پارچههای ملافهای بفروشید یا در زمینه فروش پارچه مجلسی و کار شده فعالیت کنید.
2. مرحله دوم، جمعآوری اطلاعات
در مرحله دوم باید در مورد زمینه فعالیت خود آگاهی کافی بهدست آورید و درباره نحوه فروش محصولات تحقیق کنید. همچنین جمعآوری اطلاعات درباره انتخاب تولیدکننده و ارتباط با آن مربوط به این مرحله است.
3. مرحله سوم، برآورد سرمایه
پس از پشت سر گذاشتن دو مرحله قبل اکنون باید کل سرمایهای را که در اختیار دارید حساب کنید تا به نسبت آن، مکان فروش، مقدار اجناس و لوازم مورد نیاز را بخرید. در انتخاب مکان علاوه بر مقدار هزینه و اجناس، محل سکونت و تردد مشتریان بالقوه خود را نیز مد نظر قرار دهید و سعی کنید مغازهتان را در مکانی پررفتوآمد افتتاح کنید.
4. مرحله چهارم، بازاریابی
در مرحله چهارم که تمام کارهای عملی را انجام دادید و مجوز کسب را از نهادهای مربوطه دریافت کردید، باید تمام تمرکز خود را روی بازاریابی و جذب مشتری بگذارید.
یکی از اصول اساسی بازاریابی توجه به سلیقه مشتری و تامین جنس طبق سلیقه او است. بههمین دلیل سعی کنید در هنگام خرید محصولات، اجناسی مطابق با همه سلیقهها انتخاب کنید تا هیچ کسی از مغازه شما دست خالی بیرون نرود.
رفتار صمیمانه و محترم با مشتریان نیز یکی روش موثر در بازاریابی است که مشتریان بالقوه را به بالفعل و بالفعلها را دائمی میکند. قیمتگذاری براساس توانایی خرید مشتریان نیز از دیگر اصول موثر برای کسب موفقیت شما است.
سخن نهایی
پارچه فروشی یک شغل با موقعیت اجتماعی مناسب و درآمد بالا است که از گذشته تاکنون به طبقه متوسط رو به بالای جامعه اختصاص دارد. ما در این مطلب شما را با صفر تا صد راه اندازی پارچه فروشی و جزئیات آن آشنا کردیم.